Hvordan lage kurs?

Å lage kurs kan virke litt skremmende og uoverkommelig. Spesielt med tanke på å filme seg selv. Men ikke glem at din erfaring med bruk av applikasjoner som Skype, Facetime, Youtube, Snapchat osv kommer godt med når du skal lage videoer. Jo, du kan godt lage kurs uten videoer, men vi mennesker er veldig visuelle av oss, og kurset ditt blir rett og slett bedre og mer personlig og troverdig ved bruk av video.

For å lage et godt og presist nettkurs er det noen anbefalte steg du bør gå gjennom. Ved disse stegene vil du i hele prosessen holde fokus på hva deltaker faktisk skal sitte igjen med lære noe som du skal vise.

Utstyr du trenger for å lage kurs: Kunnskap om et emne, en mobil med kamera og eTeacher. 

Bruk litt tid på å planlegg kurset ditt. Det vil spare deg for både tid og heft senere i prosessen. Planlegg de ulike deler og hvilke innhold du skal ha. Skriv manus eller tegn opp de ulike scener til de videoene du skal spille inn. Tenk konkret og enkelt hele veien! Ord og setninger som ikke driver kurset fremover kan du bare droppe ut.

Når skissene er ferdige har du planlagt lag på lag med godbiter. Husk at hvert trinn skal friste med et svar eller løsning på slutten slik at du holder deltakeren engasjert underveis. Er trinnene for lange og omfattende, vil deltaker ikke føle så mye fremdrift i læringen.

Øv, øv, øv øv!!! Alt som skal inn på video eller som lyd blir bedre om du øver. Når du uttaler det som står i manus vil du kjenne om setningene har naturlig flyt. Ved litt øving i forkant blir det minimalt med redigering etterpå. La kamera gå! Se i kamera og vær engasjert!

Sett sammen emner, leksjoner og spørsmål i eTeacher. Dette kan du gjøre på PC/Mac eller på mobil og nettbrett. Når kurset er ferdig satt sammen bør du be utvalgte personer prøve kurset og gi deg tilbakemeldinglæring- og brukeropplevelsen. Ikke lenge før kurset er klart!

Når kurset er klart er det bare å dele ut til de rette avdelingene, gruppene eller funksjonene. Deltaker får en epost med instruksjoner om pålogging. Meld inn og ut, og hold oversikt over hvem som er medlem i de ulike gruppene. Meld inn en og en eller store grupper.

Din kunnskap er nå til nytte for andre, og ditt verk er ferdig. Når du ser at kurs etter kurs blir gjennomført vet du at all planlegging og produksjon var verdt tiden. Nå er det på tide å planlegge neste kurs! Husk at konstruktive tilbakemeldinger fra deltakere er gull verdt!

eTeacher teamet kan hjelpe din bedrift med alle disse stegene. Vi kan også hjelpe til i starten slik at når dere er tryggere på prosessen selv, så slipper vi taket på dere. Vi lover at det går ikke lang tid før dere sitter med spakene på egenhånd. Ta kontakt med oss om det er noe vi skal hjelpe dere med.